5 LLIBRETERES I 2 LLIBRETERS

25/05/2020
 • 5 LLIBRETERES I 2 LLIBRETERS

   Hi ha llibreries que fan una mica gestió cultural i hi ha gestors culturals que tenen una petita llibreria… després hi ha les grans llibreries que tenen personal, espai i economia per fer-ho tot, algunes molt bé i d’altres no tant.

  Nosaltres som una llibreria amb poca gestió cultural. I per què ho diferencio? Tot són llibreries, és clar però la diferencia està en l’accent.

  Hem posat l’accent a la gestió llibretera perquè és l’ofici que ens agrada i sabem fer bé. Gestionar comandes, trobar llibres rarets, recomanar personalment, tenir un estoc molt ampli per poder servir a tot tipus de lector, tenir un mínim coneixement de tots els temes i del que arriba de tot tipus… Perquè els que treballem a l’Adserà tenim una trajectòria de molts anys en aquest món i un coneixement profund de cóm organitzar un Sant Jordi multitudinari, de l’estil de cada autor i editorial, de memorització de títols i col.leccions, de llibres exhaurits que ja no es troben, del que agrada a cadascú dels nostres clients, alguns ja amics…

  Solem fer menys activitats culturals perquè cal tenir un caràcter especial, obert, seductor, molt sociable, saber posar-se davant el públic, saber fer clubs… Si ho poguéssim pagar, contractaríem un bon gestor cultural, però no és el cas.

  També és veritat –i vull denunciar-ho- que hi ha editorials o grups editors que no valoren Adserà i gairebé els hi hem de suplicar que ens portin un autor conegut. La majoria d’editorials tendeixen a tenir una llibreria per ciutat i promocionar-la sempre a ella. És un error, un error greu i fa anys que els hi dic. Els autors s’haurien de repartir d’una manera equitativa a les llibreries de les ciutats.

  De la mateixa manera que a la llibreria de Valls no em volen portar mai ningú perquè… com ja el portem a Tgn… perdona? Són llibreries diferents, en ciutats diferents. O només portes autors a una Casa del llibre, o a una sola Abacus, o a un sol Corte Ingles?

  De la mateixa manera que hi ha autors que sols promocionen Amazon a xarxes i després et pregunten si vens els seus llibres i quants n’han venut, Incongruències, si tu no em valores a mi…. Jo t’he de valorar a tu?

  Però tot això no deixen de ser batalletes petites, perquè una de les més importants dels últims anys és el Covid-19 i aquesta l’hem guanyat. De moment l’hem guanyat, seguim aquí i seguirem tots, les 5 llibreteres i els 2 llibreters.

  Perquè fem bé la nostra feina, perquè coneixem el nostre ofici, perquè som vocacionals, perquè tenim una trajectòria al darrera i perquè – també- hem sabut adaptar-nos als nous estils de compra i tenim una bona web (actualment  en revisió per millorar-la) i una bona gestió on line i de xarxes.

  5 llibreteres i 2 llibreters... seguim aquí. Vens?


adsera


cercar...

Últimes entrades

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies

Accepto